Bereikbaarheid

Wij adviseren om op de fiets te komen. Het gebied is groot en alleen met de fiets of lopend toegankelijk.

Locatie
Reevediep Festival vindt plaats in het natuurgebied Reevediep. De activiteiten zijn met name op de klimaatdijk (ter hoogte van het toekomstige dorp Reeve) en bij de recreatiesluis langs de Kamperstraatweg. Bekijk hier de plattegrond

Kom op de fiets
Tijdens deze dag is er ook alle ruimte om het Reevediep per fiets en wandelend te verkennen. De fiets- en wandelverbindingen in het Reevediep bestaan uit ongeveer 11 km fietspaden en 9 km wandelpaden. Kom op de fiets! Want op die manier kunt u het gehele Reevediep op een leuke en gemakkelijke manier verkennen. 

Auto parkeren
Het Reevediep is niet toegankelijk voor autoverkeer. Bezoekers kunnen daarom hun auto parkeren bij de verschillende parkeerplaatsen. Volg de P-route op de gele borden naar de parkeerplaatsen:

 • Nieuwendijk (doodlopend stuk weg, na de Nieuwendijkburg. Dit is op loopafstand van het festival terrein. Vanaf hier rijden geen pendelbussen)
 • Station Zuid
 • Oude Kamperstraatweg (bij Scheeresluis)
 • Music Club
 • Melmerpark
 • Burgemeester Berghuisplein

Vanaf de parkeerlocaties rijden gratis pendelbussen van en naar het festivalhart en de Scheeresluis bij de Kamperstraatweg. 

Openbaar vervoer naar Reevediep Festival via Kampen (Zuid)
Reis met de trein of de bus naar Station Kampen Zuid. Vanaf het Station brengen pendelbussen u naar het Reevediep Festival. Er zijn twee routes, één route richting het festival hart en de andere route gaat naar de sluis aan de Kamperstraatweg.
Let op: door werkzaamheden van de NS rijden er op 22 april geen treinen tussen station Zwolle en Kampen Zuid. De NS zet bussen in. Let op: in de bus kunt u geen fiets meenemen. 

Route pendelbus
Gedurende de gehele dag rijden er een gratis pendelbussen tussen Station Kampen Zuid, het festivalterrein bij de Scheeresluis, het festivalterrein op de klimaatdijk en de verschillende parkeerplaatsen:

 • Station Zuid
 • Oude Kamperstraatweg (bij Scheeresluis)
 • Music Club
 • Melmerpark
 • Burgemeester Berghuisplein


Fietsverhuur
Op twee plekken is het mogelijk om fietsen te huren. Bij de sluis Scheerewelle en aan het einde van het fietspad, bij de klimaatdijk. Aangegeven met fietsiconen op de plattegrond. Kom je niet op de fiets? Huur dan hier een fiets via Van Dijk Bikes, voor € 5,-. Want fietsen is een mooie en makkelijkste manier om het gehele Reevediep te verkennen.  

Minder Validen
Wij adviseren u om te parkeren bij P1 Nieuwendijk. Er is de gehele dag een rolstoeltaxi aanwezig. De verkeersregelaars kunnen de rolstoeltaxi voor u bellen indien deze niet klaarstaat. Wij doen ons best om het terrein voor iedereen zo goed mogelijk bereikbaar en toegankelijk te maken. Helaas lukt dit niet overal, vanwege het natuurlijke gebied. Tijdens het festival is een groot deel van het festivalterrein op de klimaatdijk toegankelijk van minder validen. Hier liggen rijplaten waar met een rolstoel overheen gereden kan worden. Ook de fietspaden in het gehele gebied zijn goed toegankelijk voor minder validen. Helaas is de rest van het gebied en de activiteiten bij de Scheeresluis niet goed toegangeklijk voor minder validen.