Kom op 4 juni 2016 naar de Dag van de Bouw!

Op zaterdag 4 juni doet het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta mee aan de landelijke Dag van de Bouw. Tijdens deze open dag kan iedereen die het leuk vindt een kijkje komen nemen op het bouwterrein van Isala Delta.

Vanaf het projectkantoor van Ruimte voor de Rivier IJsseldelta, aan het Engelenbergplantsoen 5 in Kampen, rijden pendelbussen het gebied in en kunt u uitstappen bij een van de zes haltes op en rond het bouwterrein. Zo kunt u onderweg bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de bouw van de schanscaissons, de nieuwe aanvaarbescherming voor de Stadsbrug in Kampen. Het bouwterrein is normaal gesproken natuurlijk verboden terrein voor bezoekers en daarom is het zeker de moeite waard om op 4 juni ons project te bezoeken.

Route
De route van de pendelbussen is als volgt: Informatiecentrum - Onderdijkse Waard - Recreatiesluis en inlaat - Vindplaats 9 - Slaper en Nieuwendijk - Oslokade - Informatiecentrum.
De bussen rijden steeds deze ronde. U kunt ervoor kiezen om te blijven zitten, in de bus is iemand aanwezig die u vanalles vertelt over het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta en de verschillende onderdelen. U kunt er ook voor kiezen om uit te stappen bij een van bovengenoemde haltes voor meer informatie over dat specifieke deelproject.

Informatiecentrum
Het informatiecentrum van Ruimte voor de Rivier IJsseldelta is gevestigd aan het Engelenbergplantsoen 5 in Kampen. U ontvangt bij de ingang van ons een plattegrond en de bouwplaatsregels en daarnaast staat de koffie klaar! Vanaf hier kunt u op de bus stappen voor de rondrit in het projectgebied. Ook kunt u gedurende de dag op verschillende momenten in ons projectkantoor terecht voor korte presentaties over de verschillende onderdelen die er bij zo'n groot project als Ruimte voor de Rivier IJsseldelta komen kijken. Er hangen diverse tekeningen en impressies van de kunstwerken en het is ook mogelijk een kaartje naar vrienden of familie te sturen om te laten weten dat jij aanwezig was op de Dag van de Bouw!

De kinderen ontvangen in het informatiecentrum een stempelkaart. Bij iedere halte ontvangen ze een stempel, de volle stempelkaarten kunnen vervolgens ingeleverd worden bij het informatiecentrum. Uit alle volle stempelkaarten wordt een winnaar gekozen, hij of zij ontvangt een leuke prijs! De speeltuin naast ons projectkantoor is open, in de kantine kun je een leuke kleurplaat inkleuren en inleveren voor mooie prijzen en er staat een springkussen op het parkeerterrein.

Onderdijkse Waard
Bij de Onderdijkse Waard kunt u terecht bij een van de projectmedewerkers voor meer informatie over dit onderdeel.

Recreatieschutsluis en inlaat
Ook bij de recreatieschutsluis en de inlaat zijn projectmedewerkers aanwezig om u te voorzien van meer informatie over de werkzaamheden die zij daar uitvoeren en over de definitieve situatie. Het materieel dat gebruikt wordt bij het plaatsen van de sluis is aanwezig en bij het uitkijkpunt aan de Kamperstraatweg kijkt u uit over een groot deel van het projectgebied.

Vindplaats 9
Vindplaats 9 is een archeologische plek waar u meer informatie krijgt over de archeologische vondsten binnen het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta van medewerkers van ADC ArcheoProjecten. Daarnaast kunnen kinderen in een grote bult zand met een metaaldector op zoek naar 'schatten uit de IJssel'.

Slaper en Nieuwendijk
Bij de Slaper kunt u terecht voor een kop koffie/thee of glas ranja. Ook zijn hier toiletten en een EHBO-post. Vanaf het uitkijkpunt kijkt u over het bouwterrein van het Reevediep en er is een grote bult zand waar de kinderen heerlijk in kunnen spelen.

Vanaf de Slaper kunt u naar de Nieuwendijk lopen over de bouwweg. Onderweg komt u langs het wagenpark met een groot deel van het materieel dat gebruikt wordt bij de werkzaamheden voor Ruimte voor de Rivier Ijsseldelta. Aangekomen bij de Nieuwendijk krijgt u ook hier van de projectmedewerkers informatie over de werkzaamheden en de definitieve situatie. Wanneer u bovenop de dijk staat, heeft u een mooi uitzicht op de vaargeul.

Oslokade
Bij de Oslokade wordt op dit moment hard gewerkt aan de schanscaissons. De aanvaarbescherming die vanaf eind mei tot medio juni 2016 geplaatst wordt bij de Stadsbrug in Kampen. Wanneer dit geplaatst is, is alleen het bovenste stuk van de schanscaissons nog te zien, de Dag van de Bouw is daarom een leuke kans om de omvang van deze bescherming voor de Stadsbrug te zien.

Houd onze nieuwsbrief, social media en website in de gaten voor het laatste nieuws!

Parkeren is mogelijk bij het Burgemeester Berghuisplein in Kampen, vanaf deze locatie is het 5 minuten lopen vanaf ons projectkantoor. Vanwege de beperkte parkeerplaatsen verzoeken we iedereen zoveel mogelijk op de fiets te komen!